Örjan Olsson

 

Klockan sju på morgonen brukar Örjan Olsson sätta sig tillrätta på vd-stolen på Universal Sony Picture Home Entertainment i den legendariska gamla Filmstaden i Råsunda i Solna. Tidiga morgnar är han ensam på kontoret och hinner få mycket gjort innan lokalerna fylls av drygt 20 anställda.

”Klockan nio är det full fart här. Klockan tio vaknar London, som jag jobbar mycket med, och då blir det många samtal och möten. Framåt fem går folk hem och jag brukar sitta kvar till halv sex för att få ihop dagen. Kvart i sju är jag hemma och umgås med familjen till klockan nio. Då brukar jag plugga en stund, berättar Örjan Olsson.

Örjan Olsson, på Universal Sony Pictures. Foto & Copyright: Martina Huber/Chef

Örjan Olsson, på Universal Sony Pictures.
Foto & Copyright: Martina Huber/Chef

Så ser en vanlig dag ut. De mindre vanliga dagarna är förlagda till Stockholms universitet där Örjan Olsson går en Executive MBA-utbildning (60 poäng) på halvfart. Varannan vecka gäller skolbänken på torsdagar fredagar. Utöver det krävs naturligtvis en hel del studier på egen hand.

Att få ihop chefsjobb, halvtidsstudier och familj med tre barn kräver en del. Men det går, med planering och hård prioritering.

”Många säger att de har ont om tid, men man kan jämföra med kreditkortsräkningen. När man tittar på räkningen, och ser vad man har köpt, kan man fråga sig: Hur mycket av det här behöver jag egentligen? Det är detsamma med tid. När man börjar titta på vad man gör kan man fråga sig: Hur mycket av det här måste jag egentligen göra? Men man gör det – och får minus på kontot”.

Att det går att knyta Executive MBA-utbildningen direkt till jobbet innebär också smart tidsanvändning. ”Casen vi jobbar med är praktiskt tillämpbara och går att relatera till jobbet. Jag kunde till exempel gå igenom vår organisation, och har gjort det med de nya verktyg som kursen har gett mig. Det arbetet gick ju rakt in i vår verksamhet.”

Örjan Olssons beslut att börja studera växte i samma takt som känslan av att närma sig ett glastak. Efter många år inom detaljhandel och underhållningsbranschen, och utan akademisk utbildning på cv:t, ökade suget efter nya perspektiv.

”Efter två år som vd kändes jobbet stabilt. Jag ville ha en utbildning för att kunna ta nästa steg. Jag jämförde utbildningar och hittade ingen som hade samma tyngd som den här. Tröskeln till att börja studera kändes låg, eftersom man kan ta lärdomarna rakt in i verksamheten. Att jag sedan studerar med 30 supersmarta personer gjorde att det blev givande på en gång.”