Partnerskap

Stockholm Business School skriver nytt avtal med European Club Association

SBS har ingått ett nytt partnerskapsavtal med European Club Association (ECA) med avseende att leverera uppdragsutbildning till ECAs ansedda Club Management Programme (CMP).

ECA är den oberoende representativa organisationen för alla europeiska fotbollsklubbar. I syfte att hålla en hög nivå och insyn över ledningen av europeiska klubbar försöker man främja delandet av information och kunskap och andra servicefunktioner bland medlemmarna.

SBS har i samarbete med ECA utarbetat design och leverans av det första Club Management programmet och SBS är utvalda att leverera de akademiska delarna av programmet även nu i den andra omgången av programmet. Klubbarnas representanter som deltar i programmet besöker vid varje modul en ny stad. Den sista modulen kommer att äga rum i Stockholm juni 2019.

ECA:s generalsekreterare Michele Centenaro säger att ECA är mycket glada över att fortsätta samarbetet med Stockholm Business School inom ramen för ledarprogrammet. Han menar att SBS har bidragit med stort värdeskapande från den akademiska sidan såväl gällande innehållet som under utvecklingen av programmet. Han ser fram emot att fortsätta detta samarbete inför den andra omgången av programmet. Maria Frostling-Henningsson, prefekt vid SBS, säger att ”Stockholm Business School är väldigt glada att ha blivit utvalda igen som den akademiska partnern till ECA’s Club Management Programme. Vi ser mycket fram emot samarbetet under de kommande två åren.”